Hulp nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op via:

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Algemeen

Wanneer zijn jullie geopend?

Wij zijn zo goed als altijd geopend.

De officiële openingstijden zijn elke dag van de week van 09:00 tot 21:00 uur.
Zon- en feestdagen zijn hier absoluut geen uitzondering op.

Daarnaast kunt u ons telefonisch 24/7 bereiken. Oftewel, wie bint altied lös!

Zijn de solexen verzekerd?

Ja, de solexen zijn WA-verzekerd. Zie voor meer informatie de algemene voorwaarden. Schade aan derden is verzekerd (eigen risico € 200 euro). Voor schade aan de solex is de huurder verantwoordelijk. Wij bieden je de mogelijkheid om een aanvullende voertuig verzekering af te sluiten om het eigen risico te dekken.

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden kun je hier vinden. We raden je aan deze goed door te lezen voordat je met je gezelschap op pad gaat.

Mogen kinderen mee?

Op een solex mogen geen kinderen achterop. We hebben speciaal voor gezelschappen met kinderen Italiaanse scooters, hier mogen wel kinderen achterop. Voor de kleine kinderen hebben we kinderzitjes voor achterop de Italiaanse scooter, zodat je met het hele gezin kunt genieten van een scootertocht.

Kunnen wij pinnen?

Het is mogelijk om op de dag zelf aan de balie het bedrag met de pin te betalen. Ook kun je het bedrag vooraf overmaken op ons rekeningnummer, je hoeft je dan op de dag zelf niet bezig te houden met geldafhandelingen.

Attributen

Welke kleding moet ik aan?

Het is verstandig om geen nieuwe en/of witte kleding/schoenen aan te trekken. Solexen zijn oude voertuigjes die nog wel eens wat benzine willen sputteren of olie en/of vetvlekken willen veroorzaken. Houd hier rekening mee!

Moet ik een helm op?

Nee, doordat een solex 25 km per uur rijdt hoef je geen helm te dragen.

Hebben jullie een solexoutfit?

Ja, die hebben wij! Dus wil je echt solex rijden zoals ze dat vroeger deden, dan kun je er voor € 3,- een jas en helm bij huren. Alleen al het aantrekken van de solexjas levert hilarische momenten op. De jassen zijn niet alleen super grappig maar ook nog eens lekker warm. En om het helemaal af te maken kun je er ook nog een authentieke helm bij op zetten, zo gek waren ze vroeger dus nog niet!

Onderweg

Mogen we starten en eindigen op een ander adres?

Ja, dit is mogelijk. Je kunt starten en eindigen waar je zelf wilt, wij zorgen ervoor dat de solexen naar het beginpunt worden gebracht of worden opgehaald. We berekenen wel extra kosten voor deze service.

Moet de solex op de rijbaan of op het fietspad?

Solexen zijn snorfietsen en moeten zowel binnen- als buiten de bebouwde kom op het fietspad rijden. Is er geen fietspad dan rijd je op de rijbaan.

Kan ik solex rijden in de herfst en winter?

Ja, dit kan zeker. Wist je dat in de herfst en winter de kans op neerslag het laagst is? Oké, je moet wel de kou een beetje trotseren maar daar kun je je op voorbereiden. Wij beschikken over handschoenen, dus daar hoef je al geen rekening mee te houden. Onderweg een stevige kop snert en je kunt de winterse temperaturen helemaal aan!

Het Twentse landschap is op z’n mooist in de herfst en winter. Wanneer je je tocht afwisselt met binnen activiteiten is solex rijden een geweldige activiteit voor het gehele jaar. Voor onze herfst- en wintermogelijkheden kun je kijken bij onze arrangementen, hier vind je alle informatie. Mocht je zelf een leuk idee hebben, dan horen wij het graag!

Over de solex

Moet ik tanken?

Nee, onze solexen worden met een volle tank afgeleverd. De solex rijdt ongeveer 1 op 50 en de tank heeft een inhoud van 1,5 liter. Je kunt hiermee gerust de weg op. Mocht je toch moeten tanken tijdens het solex rijden dan kun je ze vullen met een mengsmering (2-tak olie met benzine).

Is het moeilijk om een solex te berijden?

Nee, solexen rijden is net als fietsen. Je krijgt een korte instructie over hoe je een solex moet starten, dit is in het begin even wennen. Wij zijn een ervaren bedrijf als het om solex rijden gaat en wij zorgen ervoor dat jullie allemaal goed op weg gaan.

Hoe hard rijdt een solex?

De solexen rijden 25 km per uur. Een bijkomend voordeel: je hoeft geen helm op.

Problemen

Slecht weer, wat nu?

De perfecte dag om solex te rijden is met een zonnetje, 25 graden en droog weer. Helaas komt het in Nederland nog wel eens voor dat het regent. Een klein beetje regen zal de pret zeker niet drukken, maar een hele dag aanhoudende regen wel. Bij slecht weer zullen wij op de aanvangstijd met je overleggen of het rijden mogelijk is. In geval van slecht weer zullen wij aanbieden om de tocht te verplaatsen naar een ander moment. Mocht dit niet mogelijk zijn dan wordt de solextocht kosteloos geannuleerd.

Is er een kleine kans op een buitje? Regenpakken zijn gratis te leen om mee te nemen voor onderweg. Zodoende heb je beschermende kleding mee voor het geval dat je onderweg toch overvallen wordt door een bui.

Mocht je een arrangement hebben geboekt met andere extra’s of activiteiten zoals een BBQ, rondleidingen, overdekte activiteiten of outdoor activiteiten dan zullen deze activiteiten in de meeste gevallen gewoon doorgaan. Deze activiteiten worden bij andere partijen georganiseerd en hanteren daarom andere voorwaarden.

Wat als ik pech onderweg heb?

Een solex is een antiek voertuig, dat betekent ook dat er onderdelen kapot kunnen gaan. Wij bieden bij de huur van een solex altijd pech-onderweg service. Mocht je stil komen te staan, zijn wij met ca. 15 min bij je ter plaatse om de solex te vervangen.

Er heeft iemand geen rijbewijs, wat nu?

Zonder rijbewijs mag er geen solex gereden worden. Speciaal hiervoor hebben we Italiaanse scooters, hier kan iemand achterop. Of het nu om kinderen gaat of om mensen zonder rijbewijs, huur een Italiaanse scooter en je kunt alsnog genieten van een scootertocht.