Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag? Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Algemeen

Wanneer zijn jullie geopend?

Wij zijn zo goed als altijd geopend.

De officiële openingstijden zijn elke dag van de week van 09:00 tot 21:00
Zon- en feestdagen zijn hier absoluut geen uitzondering op.

Daarnaast kunt u ons telefonisch 24/7 bereiken. Oftewel, wie bint altied lös!

Zijn de solexen verzekerd?

Ja, de solexen zijn WA-verzekerd. Zie voor meer informatie de algemene voorwaarden. Schade aan derden is verzekerd (eigen risico € 200 euro). Voor schade aan de solex is de huurder verantwoordelijk. Wij bieden u de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten om het eigen risico te dekken.

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden kunt u hier vinden. We raden u aan deze goed door te lezen voordat u met uw gezelschap op pad gaat.

Mogen kinderen mee?

Op een solex mogen geen kinderen achterop.We hebben speciaal voor gezelschappen met kinderen Italiaanse scooters, hier mogen wel kinderen achterop. Voor de kleine kinderen hebben we kinderzitjes voor achterop de Italiaanse scooter, u kunt met het hele gezin genieten van een scootertocht.

Kunnen wij pinnen?

Het is mogelijk om op de dag zelf aan de balie het bedrag met de pin te betalen. Ook kunt u het bedrag vooraf over maken op ons rekeningnummer, u hoeft zich dan op de dag zelf niet bezig te houden met geldafhandelingen.

Attributen

Welke kleding moet ik aan?

Het is verstandig om geen nieuwe en/of witte kleding/schoenen aan te trekken. Solexen zijn oude voertuigjes die nog wel eens wat benzine willen sputteren of olie en/of vetvlekken willen veroorzaken. Houd hier rekening mee!

Moet ik een helm op?

Nee, doordat een solex 25 km per uur rijdt hoeft u geen helm.

Hebben jullie een solexoutfit?

Ja, die hebben wij! Dus wilt u echt solex rijden zoals ze dat vroeger deden, dan kunt u er voor € 3,- een jas en helm bij huren. Alleen al het aantrekken van de solexjas levert al hilarische momenten op. De jassen zijn niet alleen super grappig maar ook nog eens lekker warm, en om het helemaal af te maken kunt u er ook nog een authentieke helm bij op zetten, zo gek waren ze vroeger dus nog niet!

Onderweg

Mogen we starten en eindigen op een ander adres?

Ja dit is mogelijk. U kunt starten en eindigen waar u zelf wilt, wij zorgen ervoor dat de solexen naar u beginpunt worden gebracht of worden opgehaald. We berekenen wel extra kosten voor deze service.

Moet de solex op de rijbaan of op het fietspad?

Solexen zijn snorfietsen en moeten zowel binnen-als buiten de bebouwde kom op het fietspad rijden. Is er geen fietspad dan rijdt u op de rijbaan.

Kan ik solex rijden in de herfst en winter?

Ja, dit kan zeker. Wist u dat er in de herfst en winter de kans op neerslag het laagst is. Oké, u moet wel de kou een beetje trotseren maar daar kunt u zich op voorbereiden. Wij beschikken over handschoenen, dus daar hoeft u al geen rekening mee te houden. Onderweg een stevige kop snert en u kunt de winterse temperaturen helemaal aan!Het Twentse landschap is op z’n mooist in de herfst en winter. Wanneer u uw tocht afwisselt met binnen activiteiten is solex rijden een geweldige activiteit voor het gehele jaar. Voor onze herfst- en wintermogelijkheden kunt u kijken bij onze arrangementen. Hier vindt u alle informatie. Mocht u zelf een leuk idee hebben, dan horen wij het graag van u!

Over de solex

Moet ik tanken?

Nee, onze solexen worden met een volle tank afgeleverd. De solex rijdt ongeveer 1 op 50 en de tank heeft een inhoud van 1,5 liter. U kunt hiermee gerust de weg op. Mocht u toch moeten tanken tijdens het solex rijden dan kunt u ze vullen met een mengsmering (2-tak olie met benzine).

Is het moeilijk om een solex te berijden?

Nee, solexen rijden is net als fietsen. U krijgt een korte instructie over hoe u een solex moet starten, dit is in het begin even wennen. Wij zijn een ervaren bedrijf als het om solex rijden gaat en wij zorgen ervoor dat u allemaal goed op weg gaat.

Hoe hard rijdt een solex?

De solexen rijden 25 km per uur. Een bijkomend voordeel: u hoeft geen helm op.

Problemen

Wat als ik pech onderweg heb?

Een solex is een antiek voertuig, dat betekend ook dat er onderdelen kapot kunnen gaan.Wij bieden bij de huur van een solex altijd pech-onderweg service. Mocht u stil komen te staan, zijn wij met ca. 15 min bij u ter plaatse om uw solex te vervangen.

Er heeft iemand geen rijbewijs, wat nu?

Zonder rijbewijs mag er geen solex gereden worden. Speciaal hiervoor hebben we Italiaanse scooters, hier kan iemand achterop. Of het nu om kinderen gaat of om mensen zonder rijbewijs, huur een Italiaanse scooter en u kunt alsnog genieten van een scootertocht.