Solex Wintertocht

Het is winter, dus het is vroeg donker. direct na het werk thuis zitten en tv kijken tot het morgen weer tijd is om te werken. Bij Actief Twente is dit niet het geval, juist in de winter is de natuur mooi! Even loskomen van de dagelijkse beslommering, om de natuur in een andere sfeer te zien of om gewoon gezellig en vertrouwd even samen te genieten.

Warm ontvangst

Om de kou voor te blijven krijg je bij aankomst als opwarmertje warme chocolademelk met slagroom, koffie of thee. We hebben verschillende routes voor jullie klaarstaan. Na een korte uitleg over hoe de solex werkt en na een passende solex outfit uitgekozen te hebben zijn jullie klaar voor vertrek.

Solex wintertocht

Eenmaal opgewarmd en opgeleid is het tijd om op pad te gaan. Je hoeft je niet druk te maken om de kou want je krijgt een originele solex jas aan samen met een ouderwetse solex helm. We hebben handschoenen te leen voor degenen die ze zelf vergeten zijn. Rijd een route die je meeneemt door het met sneeuw bedekte landschap waar ook voor de lokale mensen wat nieuws te beleven is. Genieten van de natuur kan ook in de winter!
Solex wintertocht

Stevig Hollandse Stamppot

Eenmaal terug bij Actief Twente, de solexen ingeleverd te hebben vertrekken jullie met eigen vervoer naar ’t Sterrenbos in Beuningen. Dit ligt op ongeveer 800 meter afstand van Actief Twente. Hier hebben jullie de keus uit verschillende stamppottorentjes, zorgvuldig verzorgd door ’t Sterrebos. Hmmm dat wordt smullen….!!!!
Solex wintertocht stampot

Ervaringen van anderen

Andere deelnemers beoordeelden deze activiteit gemiddeld met een 8,0 (gebaseerd op 2 beoordelingen). Hieronder lees je hun reacties:

het was een super middag

Mijn vrouw en ik hebben een rondrit met de Solex gemaakt met een authentieke zware regenjas en helm op, geweldig om te zien. Wij hebben een gezellige rit gehad en onderweg lekker koffie en gebak genuttigd. Het is een aanrader om er een middag even gezellig tussenuit te zijn.

Ruud Bouman uit Hoofddorp

Superleuke middag gehad!

Op een dag waarbij de regenvoorspellingen niet veel goeds beloofden zijn we met 4 twintigers en 2 vijftigers een tocht van 28km op de Solex gaan maken. Wat hebben we het leuk gehad! Vooral omdat we het toch droog gehouden hebben maar daarnaast was de ontvangst heel vriendelijk (met appeltaart) en hebben we na de tocht nog even kunnen nagenieten met een drankje en een bitterbal. Een aanrader!

Marianne Berkhof uit Oldenzaal

 • Prijzen
 • Extra informatie

  vanaf € 31,- per persoon

  Arrangement informatie:
  – Duur arrangement: ca. 3 uur
  – Min. aantal deelnemers: 2 personen
  – Te boeken van 1 oktober tot 31 maart

  Niet inbegrepen:
  – Overige consumpties

  Uit te breiden met extra:
  – GoPro camera
  – Aanvullende verzekering
  – Borrels met ballen (na de solextocht)

  Niet vergeten:
  – Je dient in het bezit te zijn van een geldig bromfiets- of autorijbewijs

Boeken en meer informatie

Boek dit arrangement online in 4 stappen