Solexuitje Herfstarrangement

Geniet jij wel van de herfst? Twente is op z’n mooist in de herfst. Landgoed Singraven en het Lutterzand: alle bomen kleuren rood en goud. Kortom, beleef een echte Indian Summer in Twente! Speciaal voor de herfst hebben we een leuk herfst solexuitje samengesteld.

Ontvangst met koffie en gebak

Je wordt ontvangen met koffie/cappuccino/thee met appelgebak. Het najaar kan warm of fris zijn. Zolang je je lekker warm aankleedt, hoe meer laagjes hoe beter, kan je de hele herfst (en winter) blijven solexrijden. Na de koffie word je in traditioneel solexkostuum gehesen: een leren solexjas + een pothelmpje. Je voelt je ineens 10 kilo zwaarder en je bewegingsruimte lijkt wat meer beperkt te zijn. Op de solex mag je voornamelijk stil zitten en genieten. Voordat het zover is gaan we natuurlijk in kostuum een foto maken 🙂

Herfst solexuitje + Erwtensoep

Bepakt en bezakt krijg je een ouderwetse solex toe bedeeld en leggen we uit hoe deze werkt. Even aanlopen en hop er op…. Wij hebben de mooiste route uitgezet over het Landgoed Singraven en het buitengebied van Denekamp en Beuningen. De tocht kent mooie landschappen en prachtige (gouden) vergezichten. Tussen weilanden door en langs kanalen rijden jullie een tocht van ca. 1,5 uur. Er is rekening gehouden met een pauze van ca. 30 minuten want onderweg worden jullie verwacht bij een eetcafé in het centrum van Denekamp. Onder het toeziend oog van de ‘Oale grijze’ (de st. Nicolaaskerk) staat er rijkelijk gevulde erwtensoep met roggebrood en spek voor jullie klaar  (incl. consumptie).
Solex huren met vrienden

Warme chocolademelk met slagroom

Bij terugkomst van de rit lever je de solex in. De jassen gaan uit en het is weer tijd om de warmte in te gaan. Onder het genot van een kop warme chocolademelk met slagroom kan je nog na genieten van het solexuitje.

solex herfst tocht

Ervaringen van anderen

Andere deelnemers beoordeelden deze activiteit gemiddeld met een 10,0 (gebaseerd op 1 beoordeling). Hieronder lees je hun reacties:

Geweldig leuke teamdag gehad, zo ontzettend gelachen!

Met 14 man een teamdag gehad bij Actief Twente. We begonnen met koffie/thee en een lekker stuk krentewegge. Daarna was het tijd voor het aantrekken van ‘de jassen!’. Dat is echt een toegevoegde waarde voor de dag, wat ontzettend leuk en hilarisch zeg! Daardoor ook mooie foto’s gemaakt :-). Vervolgens nog een paar uur door het mooie Twente gereden op de Solex. Gaaf want het is idd moeilijk met zo’n groep om bij elkaar te blijven ook als er een aantal Solexen dienst weigeren. Overigens was dat echt super geregeld door Actief Twente; even een belletje en binnen 10 minuten stonden ze voor je neus met een nieuwe. We kwamen (uiteindelijk allemaal) weer bij elkaar bij Actief Twente voor een late lunch met heerlijke (zelfgemaakte?)groentesoep. Iedereen vond het rijden op de Solex zo leuk dat er nog lekker een uurtje geknald is om vervolgens af te sluiten met een chocomelk met slagroom! We hebben dus echt ontzettend genoten van de ervaring, het landschap en de zeer goede zorgen en service van Actief Twente! Echt de moeite waard als je met je team wilt ontspannen.

Margreet Meijer uit Nijkerk

 • Prijzen
 • Extra info

  vanaf € 45,- per persoon

  Arrangement informatie:
  – Duur arrangement: ca. 3 uur
  – Min. aantal deelnemers: 2 personen

  Niet inbegrepen:
  – Overige consumpties

  Uit te breiden met extra:
  – GoPro camera
  – Aanvullende verzekering
  – Borrels met ballen
  – Drank arrangementen
  – Drank kan ook op basis van nacalculatie

  Niet vergeten:
  – Je dient in het bezit te zijn van een geldig bromfiets- of autorijbewijs

Boeken en meer informatie

Boek dit arrangement binnen 2 minuten online (in 4 stappen)